Camper rondreis CanadaCamper rondreis in Canada

Als u op zoek bent naar ultieme vrijheid tijdens uw vakantie, is een camper reis precies wat u zoekt! U bepaalt ter plekke waar u heen gaat en hoe lang u ergens verblijft. Onderweg een onverwacht pareltje gezien? Dan blijft u gewoon een nachtje langer. Het is geheel aan u. Op deze pagina helpen wij u graag op weg naar uw perfecte camper reis.

Welke verhuurmaatschappij past het beste bij mij?

Wij werken samen met verhuurmaatschappijen Fraserway RV en Cruise Canada. Bij Fraserway RV kunt u terecht voor de luxe campers van maximaal 2 jaar oud. Bent u op zoek naar een camper tegen een aantrekkelijk tarief? Dan kiest u uit het aanbod van Cruise Canada uw gewenste camper. Meer informatie over de maatschappijen en diverse campermodellen vindt u via onderstaande buttons.

Lees meer
Rijbewijs

Voor het besturen van een camper dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Een (extra) internationaal rijbewijs wordt aangeraden.

Campings

Geniet van uw vrijheid en overnacht middenin de prachtige natuur van Canada! Het is hier namelijk toegestaan om vrij te kamperen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om op schitterende campings te overnachten. Met name bij de Nationale Parken in het hoogseizoen is het raadzaam om uw campingplaats vooraf te reserveren. Om uw vrijheid tijdens de reis te behouden, raden wij u aan om niet alle nachten reeds vast te leggen.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een camper reis door Canada is afhankelijk van het gebied waar u reist. Voor de periode mei tot en met oktober is Oost- en West-Canada het meest geschikt. Een reis door het noorden van Canada kan het beste in de periode mei tot en met september.

Het ophalen van uw camper

Uiterlijk één dag voor het ophalen van uw camper dient u contact te hebben gehad met de verhuurmaatschappij over de definitieve ophaaltijd. Veel verhuurmaatschappijen hanteren vaste ophaaltijden. Houd u er rekening mee dat het ophalen van uw camper gemiddeld twee uur (in het hoogseizoen wellicht langer) duurt. U zult een waarborgsom moeten betalen, die u, bij het inleveren van uw camper zonder schade, weer terugkrijgt. Wij adviseren u om op uw eerste dag een korte afstand te plannen, zodat u voldoende tijd heeft om uw camper op te halen, uw bagage op te bergen en eventueel boodschappen te doen.

Het inleveren van uw camper

Het inleveren van uw camper gebeurt meestal in de ochtend. Gemiddeld heeft u hier één uur (in het hoogseizoen wellicht langer) voor nodig; houd u er dus rekening mee met het plannen van uw terugvlucht. Bij het inleveren dient uw camper weer schoon te zijn, de afvalwatertank geleegd en de brandstoftank weer vol. Mocht u meer kilometers hebben gereden dan vooraf is geboekt, zullen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Vragen?

Heeft u verder nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen over camper reizen? Neem dan contact met ons op via contact@ervaarreizen.nl of bel naar +31 (0)495 – 456 615.


Rondreizen met een camper in Amerika en Canada


    Bel me terug