Camper rondreis AmerikaCamper rondreis in Amerika

Als u op zoek bent naar ultieme vrijheid tijdens uw vakantie, is een camper reis precies wat u zoekt! U bepaalt ter plekke waar u heen gaat en hoe lang u ergens verblijft. Onderweg een onverwacht pareltje gezien? Dan blijft u gewoon een nachtje langer. Ultieme vrijheid! Houd er wel rekening mee dat het enkel is toegestaan om op campings met camperplaatsen te overnachten. Op deze pagina helpen wij u graag op weg naar uw perfecte camper reis.

Welke verhuurmaatschappij past het beste bij mij?

Wij werken samen met verhuurmaatschappijen Cruise America en Road Bear RV. Cruise America is de grootste verhuurder van campers tegen flextarieven in Noord-Amerika. Hierbij geldt; hoe eerder u boekt, hoe goedkoper. Daarentegen biedt Road Bear RV gegarandeerd luxe campers aan van slechts 1 tot 1,5 jaar oud, vanzelfsprekend tegen een hoger tarief. Meer informatie over de maatschappijen en diverse campermodellen vindt u via onderstaande buttons.

Lees meer
Rijbewijs

Voor het besturen van een camper dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Een (extra) internationaal rijbewijs wordt aangeraden.

Campings

In Noord-Amerika vindt u vele campings op schitterende locaties waar u met uw camper kunt overnachten. Met name bij de Nationale Parken in het hoogseizoen is het raadzaam om uw campingplaats vooraf te reserveren. Om uw vrijheid tijdens de reis te behouden, raden wij u aan om niet elke nacht reeds vast te leggen. Houd u er rekening mee dat het enkel is toegestaan om op camper aangewezen plaatsen te overnachten.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een camper reis door Amerika is afhankelijk van het gebied waar u reist. Gaat u reizen door Oost- of West-Amerika? Dit kan het beste in de maanden maart tot en met oktober. Voor de zuidelijke staten en Florida geldt het gehele jaar als een prima reisperiode.

Het ophalen van uw camper

Uiterlijk één dag voor het ophalen van uw camper dient u contact te hebben gehad met de verhuurmaatschappij over de definitieve ophaaltijd. Veel verhuurmaatschappijen hanteren vaste ophaaltijden. Houd u er rekening mee dat het ophalen van uw camper gemiddeld twee uur (in het hoogseizoen wellicht langer) duurt. U zult een waarborgsom moeten betalen, die u, bij het inleveren van uw camper zonder schade, weer terugkrijgt. Wij adviseren u om op uw eerste dag een korte afstand te plannen, zodat u voldoende tijd heeft om uw camper op te halen, uw bagage op te bergen en eventueel boodschappen te doen.

Het inleveren van uw camper

Het inleveren van uw camper gebeurt meestal in de ochtend. Gemiddeld heeft u hier één uur (in het hoogseizoen wellicht langer) voor nodig; houd u er dus rekening mee met het plannen van uw terugvlucht. Bij het inleveren dient uw camper weer schoon te zijn, de afvalwatertank geleegd en de brandstoftank weer vol. Mocht u meer kilometers hebben gereden dan vooraf is geboekt, zullen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Vragen?

Heeft u verder nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen over camper reizen? Neem dan contact met ons op via contact@ervaarreizen.nl of bel naar +31 (0)495 – 456 615.


Rondreizen met een camper in Amerika en Canada


    Bel me terug