Camper rondreis Nieuw-ZeelandCamper rondreis in Nieuw-Zeeland

Als u op zoek bent naar ultieme vrijheid tijdens uw vakantie, is een camper reis precies wat u zoekt! U bepaalt ter plekke waar u heen gaat en hoe lang u ergens verblijft. Onderweg een onverwacht pareltje gezien? Dan blijft u gewoon een nachtje langer. Het is geheel aan u. Op deze pagina helpen wij u graag op weg naar uw perfecte camperreis.

Welke verhuurmaatschappij past het beste bij mij?

Wij werken samen met verhuurmaatschappijen Maui, Britz en Mighty. Maui biedt luxe campers aan van maximaal 2,5 jaar oud, inclusief een tablet met GPS. Het aanbod van Britz bestaat uit campers van maximaal vijf jaar oud, waar u met een Inclusive pakket vele extra’s kunt bijboeken. Wanneer u gebonden bent aan een klein(er) budget, is Mighty geschikt voor u. Meer informatie over de maatschappijen en diverse campermodellen vindt u via onderstaande buttons.

Lees meer
Rijbewijs

Voor het besturen van een camper dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Een (extra) internationaal rijbewijs wordt aangeraden.

Campings

Hoe heerlijk is het om midden in een overweldigend natuurlandschap te overnachten? In Nieuw-Zeeland is dit toegestaan! Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om op schitterende campings te overnachten. Met name bij de Nationale Parken in het hoogseizoen is het raadzaam om uw campingplaats vooraf te reserveren. Om uw vrijheid tijdens de reis te behouden, raden wij u aan om niet elke nacht reeds vast te leggen.

Beste reistijd

In Nieuw-Zeeland zijn de maanden december en januari de warmste en tevens drukste maanden. Van mei tot augustus is het winter in Nieuw-Zeeland en kan het met name op het Zuidereiland erg koud worden. In het voor- en najaar is het over het algemeen rustiger op het eiland en komen de kleuren van het landschap meer tot zijn recht.

Het ophalen van uw camper

Uiterlijk één dag voor het ophalen van uw camper dient u contact te hebben gehad met de verhuurmaatschappij over de definitieve ophaaltijd. Veel verhuurmaatschappijen hanteren vaste ophaaltijden. Houd u er rekening mee dat het ophalen van uw camper gemiddeld twee uur (in het hoogseizoen wellicht langer) duurt. U zult een waarborgsom moeten betalen, die u, bij het inleveren van uw camper zonder schade, weer terugkrijgt. Wij adviseren u om op uw eerste dag een korte afstand te plannen, zodat u voldoende tijd heeft om uw camper op te halen, uw bagage op te bergen en eventueel boodschappen te doen.

Het inleveren van uw camper

Het inleveren van uw camper gebeurd meestal in de ochtend. Gemiddeld heeft u hier één uur (in het hoogseizoen wellicht langer) voor nodig; houd u er dus rekening mee met het plannen van uw terugvlucht. Bij het inleveren dient uw camper weer schoon te zijn, de afvalwatertank geleegd en de brandstoftank weer vol. In Nieuw-Zeeland is een ongelimiteerd aantal kilometers inbegrepen in de huurprijs, er zullen dan ook geen extra kilometerkosten in rekening worden gebracht.

Vragen?

Heeft u verder nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen over camper reizen? Neem dan contact met ons op via contact@ervaarreizen.nl of bel naar +31 (0)495 – 456 615.


Rondreizen met een camper in Australië en Nieuw-Zeeland


    Bel me terug