Camper rondreis AustraliëCamper rondreis in Australië

Als u op zoek bent naar ultieme vrijheid tijdens uw vakantie, is een camper reis precies wat u zoekt! U bepaalt ter plekke waar u heen gaat en hoe lang u ergens verblijft. Onderweg een onverwacht pareltje gezien? Dan blijft u gewoon een nachtje langer. Het is geheel aan u. Op deze pagina helpen wij u graag op weg naar uw perfecte camperreis.

Welke verhuurmaatschappij past het beste bij mij?

Wij werken samen met verhuurmaatschappijen Maui, Britz en Mighty. Maui biedt luxe campers aan van maximaal twee jaar oud, inclusief een tablet met GPS. Het aanbod van Britz bestaat uit campers van maximaal vier jaar oud en heeft tevens 4-WD campers in hun aanbod. Wanneer u gebonden bent aan een klein(er) budget, is Mighty geschikt voor u. Meer informatie over de maatschappijen en diverse campermodellen vindt u via onderstaande buttons.

Lees meer
Rijbewijs

Voor het besturen van een camper dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Een (extra) internationaal rijbewijs wordt aangeraden.

Campings

Hoe heerlijk is het om midden in een overweldigend natuurlandschap te overnachten? In Australië is dit toegestaan! Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om op schitterende campings te overnachten. Met name bij de Nationale Parken in het hoogseizoen is het raadzaam om uw campingplaats vooraf te reserveren. Om uw vrijheid tijdens de reis te behouden, raden wij u aan om niet elke nacht reeds vast te leggen.

Beste reistijd

In Australië is de beste reistijd afhankelijk van het gebied waar u reist. In Oost-, Centraal- en West-Australië wordt u aangeraden om in de periode april tot en met oktober te reizen. In de periode november tot en met maart leent het zuiden van Australië, inclusief Tasmanië, zich als de ideale reisbestemming.

Het ophalen van uw camper

Uiterlijk één dag voor het ophalen van uw camper dient u contact te hebben gehad met de verhuurmaatschappij over de definitieve ophaaltijd. Veel verhuurmaatschappijen hanteren vaste ophaaltijden. Houd u er rekening mee dat het ophalen van uw camper gemiddeld twee uur (in het hoogseizoen wellicht langer) duurt. U zult een waarborgsom moeten betalen, die u, bij het inleveren van uw camper zonder schade, weer terugkrijgt. Wij adviseren u om op uw eerste dag een korte afstand te plannen, zodat u voldoende tijd heeft om uw camper op te halen, uw bagage op te bergen en eventueel boodschappen te doen.

Het inleveren van uw camper

Het inleveren van uw camper gebeurd meestal in de ochtend. Gemiddeld heeft u hier één uur (in het hoogseizoen wellicht langer) voor nodig; houd u er dus rekening mee met het plannen van uw terugvlucht. Bij het inleveren dient uw camper weer schoon te zijn, de afvalwatertank geleegd en de brandstoftank weer vol. In Australië is een ongelimiteerd aantal kilometers inbegrepen in de huurprijs, met uitzondering van een 4-WD voertuig waarbij 300 kilometer per dag is inbegrepen. Bij een overschrijding aan kilometers kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Vragen?

Heeft u verder nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen over camper reizen? Neem dan contact met ons op via contact@ervaarreizen.nl of bel naar +31 (0)495 – 456 615.


Rondreizen met een camper in Australië en Nieuw-Zeeland


    Bel me terug